Het Nederlandse voetbal houdt minuut stilte ter nagedachtenis aan Maradona

Bij alle voetbalwedstrijden in Nederland wordt komend weekend een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Diego Maradona. Dat zijn de KNVB en de Eredivisie gezamenlijk overeengekomen.

In een verklaring op vrijdag maakte de KNVB bekend dat “het Nederlandse betaald voetbal met een minuut stilte respect wil tonen aan een van de grootste voetbaliconen aller tijden”.

Aan het begin van elke wedstrijd is er een minuut stilte. Dat was vrijdag ook het geval in het oefenduel tussen de Nederlandse dameselftal tegen de Verenigde Staten.

Maradona is woensdag op zestigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. De UEFA besloot direct om bij alle wedstrijden in de Champions League en Europa League een minuut stilte te houden.

Andere landen zullen het voetbalicoon ook herdenken. Dit weekend worden onder meer notulen van stilte gehouden in de Duitse, Spaanse en Franse competitie.

In Frankrijk is het de bedoeling dat de spelers vanaf een M in de middencirkel staan ​​voor de wedstrijden. In de Serie A, de competitie waarin Maradona zijn hoogtijdagen beleefde bij Napoli, wordt de wedstrijd volgens Italiaanse media op de tiende minuut stilgelegd ter nagedachtenis aan de man die met de nummer 10 speelde.

Plaats een reactie