FINANCIEEL.com

Het Koninklijk Huis viert volgend jaar Koningsdag in Emmen

Het Koninklijk Huis viert volgend jaar Koningsdag in Emmen

Het Koninklijk Huis zal Emmen bezoeken voor de officiële viering van Koningsdag in 2024, zo maakte de persdienst van de familie vrijdag bekend. Koning Willem-Alexander zal aanwezig zijn bij de festiviteiten in de provincie Drenthe voor de jaarlijkse feestdag op 27 april.

In een persbericht laat de gemeente Emmen weten dat de koning is ingegaan op de uitnodiging van burgemeester Eric van Oosterhout en commissaris van de koning Jetta Klijnsma om naar hun stad te komen om zijn 57e verjaardag te vieren.

“We willen ons tijdens het bezoek van ons beste laten zien en laten hem graag kennismaken met de diversiteit van onze stad, de dorpen en de buurten. Ook maken we van de gelegenheid gebruik om hem te wijzen op de trots die inwoners hebben op onze gemeente en regio ”, schreef burgemeester Eric van Oosterhout.

Volgens de gemeente is de viering een gelegenheid om het verleden van Emmen te verbinden met de huidige en toekomstige doelen. “We willen laten zien hoe Naoberschap een belangrijke rol speelt in onze samenleving.

“Naoberschap” is een term die wordt gebruikt in de oostelijke delen van Nederland, met name in Drenthe, Overijssel en Gelderland. Het verwijst naar een traditionele vorm van buurtsamenwerking met wederzijdse hulp en ondersteuning. Het is vooral opmerkelijk in plattelandsgebieden en kleine gemeenschappen, waar hechte relaties en gemeenschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel staan.

De komende maanden zal worden gezocht naar de meest geschikte locatie in Emmen voor het evenement. De gemeente nodigt bewoners actief uit om mee te denken en suggesties te doen voor het programma. De gemeente wil in samenwerking met de provincie een feest organiseren dat past bij Drenthe, zowel qua omvang als qua kosten. In 2023 bracht koning Willem-Alexander met zijn gezin een bezoek aan Rotterdam om zijn verjaardag te vieren. De havenstad gaf naar schatting 4 miljoen euro uit om deze Koningsdag te maken.

Het laatste exemplaar van een koninklijk evenement van deze omvang in de provincie Drenthe dateert van 2002. In dat jaar vierde koningin Beatrix samen met enkele familieleden Koninginnedag in Hoogeveen en Meppel.

In Emmen zal Willem-Alexander tijdens het evenement van volgend jaar vergezeld worden door leden van zijn naaste en uitgebreide familie, hoewel exacte details niet bekend zijn gemaakt. Het bericht van de persdienst van de familie impliceerde de mogelijkheid dat koningin Máxima en hun dochters, de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane, evenals prins Constantijn en prinses Laurentien, het evenement kunnen bijwonen.

“Meer informatie over het programma zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt”, luidde de aankondiging.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert