FINANCIEEL.com

Het aantal schadeclaims tegen Philips in de VS neemt toe

Het aantal schadeclaims tegen Philips in de VS neemt toe

Zo’n 530 Amerikanen hebben schadeclaims ingediend tegen Philips wegens gezondheidsklachten veroorzaakt door defecten in de slaapapneu-apparaten van het gezondheidstechnologiebedrijf. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers in april ging het nog om zo’n 400 zaken, zo bevestigt een woordvoerder, meldt het Eindhovens Dagblad.

“Het geheel bevindt zich nog in een zeer pril stadium. Persoonlijk letsel moet nog voor elk individueel geval worden bewezen”, aldus de woordvoerder. “We hebben via de testresultaten van een onafhankelijk laboratorium al bewezen dat het schuim in de slaapapneu-apparaten geen verwondingen veroorzaakt, dat hebben we ook gepubliceerd”, aldus de woordvoerder.

De problemen met de slaapapneu-apparaten die Philips al jaren teisteren, draaien om het isolatieschuim in de apparaten. Hierdoor kunnen chemicaliën afbrokkelen of vrijkomen na contact met bepaalde reinigingsmiddelen, wat kan leiden tot mogelijke gezondheidsproblemen. De problemen dwongen Philips om wereldwijd miljoenen slaapapneu- en ademhalingsapparaten terug te roepen en te vervangen.

Naast persoonlijke schadeclaims zijn er ook een aantal class action rechtszaken aanhangig. Het bedrijf heeft hiervoor honderden miljoenen gereserveerd.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert