FINANCIEEL.com

Handvol treinlijnen weer in gebruik, voornamelijk van en naar Amsterdam

Handvol treinlijnen weer in gebruik, voornamelijk van en naar Amsterdam

NS en infrabedrijf ProRail zeiden dat het treinverkeer op enkele plaatsen in Nederland woensdagmiddag langzaam weer op gang zou moeten komen, met name in de regio Amsterdam en Utrecht. Langs het spoor waren er grote problemen in de Noord-Nederlandse provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Het was niet duidelijk wanneer het treinverkeer volledig kon worden hervat en de dienstregeling van donderdagochtend zou mogelijk kunnen worden beïnvloed door de aanhoudende problemen.

Trein en openbaar vervoer lagen sinds ongeveer 08.30 uur stil vanwege Storm Poly. Er waren waarschuwingen voor zwaar weer afgegeven voor de storm, die windstoten met pieken van 146 kilometer per uur met zich meebracht. Veel van de routes in het noorden hebben “aanzienlijke” schade door de storm die moet worden gerepareerd, aldus de NS. “Daar kan voorlopig geen treinverkeer plaatsvinden.”

ProRail en NS verwachten woensdagavond weer een deel van de treindienst te kunnen herstellen. Het gaat daarbij met name om delen van de provincies Noord-Holland en Utrecht”, schrijft ProRail om 17.30 uur. “Deze spoorlijnen zijn na de storm weer veilig en veilig verklaard.” Schiphol, Utrecht, Rotterdam en Hilversum.

Daarnaast gaat NS treinen rijden tussen Utrecht en Amersfoort en tussen Den Helder en Alkmaar. Het doel van de eerste treinen op deze trajecten is om gestrande reizigers weer naar huis te brengen. Passagiers werd geadviseerd om reisplanners te raadplegen om een ​​beter overzicht van de situatie te krijgen. Ook begonnen Keolis en Arriva treinen te laten rijden tussen Zwolle en de steden Kampen, Emmen en Enschede. Ook konden er treinen rijden op het traject van Connexxion tussen Amersfoort, Barneveld en Ede.

“Op trajecten waar nog geen treinen rijden, raden we je aan alternatieve reismogelijkheden te zoeken. Als je door de storm kosten hebt gemaakt om naar huis te komen, kun je aanspraak maken op een vergoeding”, aldus NS. Reizigers kunnen vanaf donderdag claims indienen via de website van NS.

De incidentbestrijdingsteams van ProRail hebben de hele dag baanvakken gemonitord om waar mogelijk puin te ruimen. Iets later op de dag begon de NS langzaam lege treinen te laten rijden om grotere delen van het spoor te inspecteren.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert