Grootste dagelijkse daling bij Covid-19 ICU-patiënten; Voor het eerst sinds maart onder de 1100

By admin

Het aantal patiënten dat op de intensive care voor Covid-19 werd behandeld, daalde voor het eerst sinds 29 maart onder de 1.100. Op dinsdagmiddag werden 1.087 gevallen uit Nederland op de ICU behandeld, 71 minder dan de dag ervoor.

“Het is de grootste daling tot nu toe”, aldus LCPS, patiëntendistributiebureau. Het kantoor is opgezet om de overdracht van patiënten tussen intensive care-afdelingen in Nederland en Duitsland te coördineren om de druk in de drukste medische centra te verlichten.

Door het aantal coronavirusgevallen op de ICU te verminderen, hebben de ziekenhuisafdelingen meer toegang tot intensive care voor patiënten zonder de door het virus veroorzaakte luchtwegaandoening mogelijk gemaakt. ‘Dit komt tot uiting in een toename van het aantal niet-COVID-patiënten op de intensive care’, zegt Ernst Kuipers, die een landelijk netwerk van acute zorg leidt.

In Nederlandse ziekenhuizen werden 1.039 patiënten behandeld en 48 van de Nederlandse patiënten kregen in Duitsland zorg. Ten minste 2.664 Covid-19-patiënten in Nederland hebben sinds het begin van de pandemie intensieve zorg nodig, waarvan er 599 zijn overleden, volgens non-profit intensive care-organisatie NICE.

Ongeveer 423 zijn ontslagen uit het ziekenhuis en nog eens 575 zijn volgens NICE naar een andere afdeling gestuurd.