Gezondheidswerkers ontvangen een contante bonus; ‘Applaus niet genoeg’, zegt minister van Financiën

By admin

Zorgpersoneel dat betrokken is bij de bestrijding van de coronaviruspandemie in Nederland krijgt een bonus op hun salaris, vertelde minister van Financiën Wopke Hoekstra dinsdag aan RTL Nieuws. Hij zei dat het geweldig is om te zien dat zoveel mensen in Nederland hun waardering tonen voor mensen in de gezondheidszorg, maar dat die waardering op een meer tastbare manier moet worden ondersteund.

‘Als kabinet hebben we altijd gezegd dat het geweldig is wat al die professionals doen en dat het een beloning verdient’, zei hij, en hij voegde eraan toe dat zo’n beloning ‘niet alleen in de vorm van applaus’ zou moeten zijn.

Dit volgt nadat de Tweede Kamer vorige maand een voorstel had gedaan om zorgpersoneel extra loon te laten ontvangen, wat het kabinet ertoe aanzette om te gaan onderzoeken hoe dit kan worden geregeld.

Hoekstra zegt nog niet te weten hoeveel zorgmedewerkers kunnen verwachten een bonus te krijgen en ook niet of deze wordt opgenomen in de Voorjaarsnota, een halfjaarlijks begrotingsrapport van de regering.

De opmerkingen van de minister komen doordat gezondheidswerkers in Nederland Covid-19 blijven bevechten na weken van verhoogde druk op de ziekenhuiscapaciteit, ondanks een algemene afname van nieuwe sterfgevallen en ziekenhuisopnames van de afgelopen maand.