FINANCIEEL.com

Gemeente Amsterdam steunt het verplaatsen van cruiseschepen uit de binnenstad

Gemeente Amsterdam steunt het verplaatsen van cruiseschepen uit de binnenstad

Het Amsterdamse stadsbestuur steunt het verplaatsen van de cruiseschipterminal uit het stadscentrum. Een meerderheid steunde een motie van D66, PvdA en GroenLinks om de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) te verplaatsen, meldt AT5.

Volgens D66-leider Ilana Rooderkerk past de PTA niet bij de duurzaamheidsambities van de stad en zouden de cruiseschepen een tweede brug over het IJ naar Amsterdam Noord onmogelijk maken. “Ook cruiseschepen in de binnenstad passen niet in de opdracht van Amsterdam om het aantal toeristen terug te dringen”, zegt ze. “Met andere woorden, Amsterdam vaart beter zonder rondvaart.”

Amsterdamse politici praten al sinds 2015 over het verplaatsen van de PTA, die in 2000 werd geopend en 40 miljoen euro kostte om te bouwen. De enorme schepen zijn slecht voor de luchtkwaliteit, en toeristen die per schip Amsterdam binnenkomen, besteden doorgaans minder in de stad.

Burgemeester Femke Halsema zei vorig jaar dat cruiseschiptoeristen vaak maar een paar uur in de stad zijn, bij internationale ketens eten en geen tijd hebben om een ​​museum te bezoeken. “Dat betekent dat ze onze stad consumeren, maar weinig voor de stad betekenen”, zegt ze volgens de omroep.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert