Flexibele werktijden, sabbaticals worden topvoordelen als werknemers thuis blijven

By Jernst van Waal

De pandemie van het coronavirus had een aanzienlijke impact op de Nederlandse arbeidsmarkt, niet alleen voor de beschikbare banen, maar ook voor de aangeboden voordelen. “Thuiswerken”, “sabbatical” en “flexibele uren” zijn termen die nu veel vaker worden gebruikt op vacatures, aldus vacaturesite Indeed, die vorig jaar de secundaire arbeidsvoorwaarden in huidige vacatures vergeleek met vergelijkbare vacatures, meldt AD.

“Er zijn veel veranderingen te zien”, aldus Arjan Vissers van Indeed. Het gebruik van de term “thuiswerken” nam met maar liefst 716 procent toe in vergelijking met vorig jaar, “sabbatical” met 194 procent, “flexibele uren” met 190 procent en “betaald ouderschapsverlof” met 117 procent.

“Veel bedrijven moesten werknemers vanuit huis laten werken. En dat heeft nieuwe inzichten opgeleverd. Hoewel de situatie straks wellicht weer ‘normaal’ wordt, gaat er zeker wat betreft het thuiswerken gaan veranderen”, aldus Vissers. “Werkgevers willen werknemers zoveel mogelijk de kans geven hun werk te doen, maar de balans tussen werk en priv├ę mag niet verloren gaan. Hierdoor komen voorwaarden als flexibele werktijden, betaald ouderschapsverlof of een sabbatical steeds vaker voor.”

De vermelding van kantoorgerelateerde voordelen is de afgelopen maanden echter naar de achtergrond verdwenen. Zaken als gratis lunchen of tafeltennis op het werk worden bijna nooit meer genoemd. Ook de vergoedingen voor het openbaar vervoer zijn afgenomen, maar de vermelding van een auto van de zaak is met 74 procent gestegen. “De vacatures zijn vastgelegd voor de lange termijn en gelden niet alleen tijdens de lockdown”, aldus Vissers. “Als mensen naar hun werk gaan, doen velen dat liever met de auto. Bedrijven zullen hier waarschijnlijk veel meer op reageren.”