FINANCIEEL.com

Financiering voor naschoolse activiteiten voor kwetsbare kinderen en jongeren wordt verhoogd

Financiering voor naschoolse activiteiten voor kwetsbare kinderen en jongeren wordt verhoogd

Het jaarlijks uitgetrokken geld voor naschoolse activiteiten voor kwetsbare kinderen en jongeren loopt de komende jaren op tot 433 miljoen euro, schrijft onderwijsminister Robbert Dijkgraaf in een brief aan de Tweede Kamer. Dit geld wordt gebruikt voor activiteiten als muziekles, sport, huiswerkbegeleiding en workshops.

Volgens de minister ontstaan ​​de grootste verschillen tussen kinderen tijdens hun tijd buiten school. Terwijl sommige kinderen de mogelijkheid hebben om lid te worden van een sportclub of hulp krijgen bij hun huiswerk, missen anderen de financiële middelen of tijd voor dergelijke activiteiten. De toegewezen middelen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat deze kinderen hun talenten, interesses en vaardigheden ten volle kunnen ontwikkelen.

Dit jaar is al 56 miljoen euro uitgetrokken voor het naschoolse programma. Dit bedrag maakt deel uit van het jaarlijkse budget van 1 miljard euro dat bestemd is voor het aanpakken van onderwijsachterstanden. Tegen 2025 zal de financiering oplopen tot 430 miljoen euro. Vanaf 2027 is er een jaarlijks budget van 433 miljoen euro specifiek voor naschoolse activiteiten.

Dijkgraaf wil zich de komende jaren richten op de scholieren die de meeste ondersteuning nodig hebben. Zijn doel is dat deze groep uiteindelijk de mogelijkheid krijgt om wekelijks tien uur extra buiten school te doen. Volgens de minister geldt deze doelstelling voor ongeveer 5 procent van alle leerlingen op scholen met de grootste nood.

Voor de andere scholen die deelnemen aan het programma geldt dat minimaal vijf uur per week moet worden besteed aan het bieden van entertainment of aanvullende educatieve ondersteuning aan kwetsbare leerlingen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert