Fietsers crashen vaker op rotondes: VIA

By Jernst van Waal

Rotondes, waarvan velen denken dat ze de ‘heilige graal’ van de verkeersveiligheid zijn, zijn mogelijk minder veilig voor fietsers dan normale kruispunten. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van VIA VVV, meldt het AD.

Dit geldt met name voor rotondes in de bebouwde kom. Bijna 12 procent van alle ongevallen waarbij een fiets of e-bike betrokken is, vindt daar plaats, terwijl rotondes slechts 0,6 procent van alle kruispunten uitmaken. Veel hiervan heeft te maken met de extra verwarring die wordt veroorzaakt door e-bikes, die steeds populairder worden, vertelde VIA-verkeersexpert Erik Donkers aan het AD.

Met e-bikes rijden fietsers niet meer met dezelfde snelheid, waardoor automobilisten moeilijker kunnen inschatten of ze tijd hebben om het kruispunt op te rijden. “Een rotonde is sowieso ingewikkelder: je hebt als weggebruiker vier conflictpunten”, legt Donkers uit. “Als een auto op een rotonde een fiets raakt, zelfs bij lage snelheid, gaat het snel mis.”

Het VIA-onderzoek staat volgens het AD in schril contrast met de al lang bestaande opvattingen over rotondes. Dit type kruispunt wordt wel de “beste uitvinding ooit op het gebied van infrastructuur” genoemd en wordt over het algemeen als zeer veilig beschouwd voor fietsers.

Ander onderzoek sluit zich echter aan bij de conclusies van de VIA. Leanne van Bentem, fietsexpert bij ingenieursbureau Sweco, vertelde het AD dat haar masterscriptieonderzoek naar fietsveiligheid soortgelijke bevindingen had in Haarlem. “Ik had helemaal niet verwacht dat rotondes minder veilig zouden zijn”, zei ze, maar ze bleken gevaarlijker voor fietsers dan gewone kruispunten.

Donkers zei dat de eerste stap zou moeten zijn om het recht van overpad op rotondes te veranderen, waarbij auto’s voorrang krijgen. “Het omkeren van voorrang geeft de fietser meer verantwoordelijkheid en voorkomt mogelijk een vals gevoel van veiligheid”, legt hij uit. Dit zou voor meer verwarring kunnen zorgen als sommige rotondes auto’s voorrang geven en andere niet, aldus de Fietsersbond. De oplossing is echter al vermindering van ongevallen in sommige gemeenten, zoals Súdwest-Fryslân.