FINANCIEEL.com

Feyenoord tweede in de Eredivisie na overwinning op AZ

Feyenoord tweede in de Eredivisie na overwinning op AZ

Feyenoord is voorlopig de grootste uitdager van PSV in de Eredivisie. De regerend landskampioen won de thuiswedstrijd tegen AZ (1-0) en klom daarmee naar de tweede plaats met een voorsprong van zeven punten op de dominante koploper in Eindhoven.

Feyenoord en AZ hebben niet bewezen dat beiden dit seizoen in de wedstrijd serieuze uitdagers van PSV zullen zijn. Er werden te weinig kansen gecreëerd en het spel was van beide kanten slordig. Het is zeer goed mogelijk dat beide ploegen niet op hun best waren na zware Europese competitieduels halverwege de week tegen Lazio en Aston Villa.

Quinten Timber liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat hij wanhopig op zoek was naar een overwinning. De middenvelder maakte dinsdag een fout voor het enige doelpunt tegen Lazio in het Stadio Olimpico. Dat wilde hij wreken tegen AZ. En het is hem gelukt. Keeper Matthew Ryan zorgde er al na twee minuten voor dat Timber het net niet meer kon vinden. Maar op een afstandsschot van de middenvelder in de 24e minuut (1-0) had hij geen antwoord. Timber kon schieten na een dribbel van Alireza Jahanbaksch, die de knipoog kreeg op de nog niet helemaal fitte Luca Ivanusec.

Calvin Stengs was de meest aanvallende middenvelder van Feyenoord, dat Ramiz Zerrouki naar de bank duwde. Gernot Trauner keerde terug naar de basisopstelling voor de kampioenen nadat hij tegen Lazio was ingezet. Lutsharel Geertruida speelde de positie voor de geblesseerde Bart Nieuwkoop. AZ-manager Pascal Jansen koos dezelfde opstelling als tegen Aston Villa. Vleugelspelers Ruben van Bommel en Ibrahim Sadiq werden opnieuw gekozen voor Myron van Brederode en Jens Odgaard.

Opnieuw was het Timber die in de openingsfase van de tweede helft dicht bij het tweede doelpunt van Feyenoord was. Hij kronkelde en draaide door de verdediging van AZ voordat hij werd tegengehouden door Ryan. Jansen voerde direct na de kans een wissel door. Hij schakelde Kenzo Goudmijn, Ernest Poku en Myron Van Brederode in, wat niet het gewenste effect opleverde. Arne Slot, de manager van Feyenoord, vertrok na een uur met Santiago Gimenez. De Mexicaan was voor de vierde wedstrijd op rij niet overtuigend.

Timber kon na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Danny Makkelie terugkijken op een goede prestatie. Een kwartier voor rust was hij weer dicht bij het tweede doelpunt van de wedstrijd. Doelman Ryan leek kansloos, maar de bal keerde terug via de lat.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert