FINANCIEEL.com

Feyenoord herstelt van verlies tegen FC Twente tegen RKC

Feyenoord herstelt van verlies tegen FC Twente tegen RKC

Feyenoord heeft ervoor gezorgd dat de kloof met koploper PSV niet groter wordt. De regerend landskampioen herstelde zich van de nederlaag tegen FC Twente van afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk: 1-2. Feyenoord, dat volgende week tegen AZ speelt, blijft door de overwinning zeven punten achter op PSV.

Het verliep niet vlekkeloos voor Feyenoord, dat zonder de zieke Mats Wieffer speelde. Calvin Stengs liet een lijn terug vallen en speelde op het middenveld met Ramiz Zerrouki en Quinten Timber. Luka Ivanusec nam de plaats van Steng in de voorste linie in.

Topscorer Santiago Gimenez, die voor de tweede wedstrijd op rij het net niet wist te vinden, zorgde voor het eerste beetje gevaar met een schot dat naast ging. RKC had meer succes aan de andere kant van het veld. Denilho Cleanse was sneller dan David Hancko op de counter en verraste Justin Bijlow bij zijn eerste paal: 1-0.

Feyenoord reageerde snel. Quinten Timber maakte na 35 minuten de gelijkmaker via de binnenkant van de paal. De ploeg van Manager Arne Slot leek met de voorsprong de rust in te gaan toen Shawn Adewoye een fout maakte op Gimenez in het strafschopgebied en van het veld werd gestuurd. Gimenez tikte de strafschop over het doel.

RKC kon Feyenoord met tien man niet lastig vallen. De Rotterdammers kregen kans na kans en het was dankzij doelman Mark Spenkelink dat het zo lang 1-1 bleef. Feyenoord kwam in de 64e minuut uiteindelijk op voorsprong. Na een intelligente hoekschoproutine schoot Zerrouki richting doel. Spenkelink redde maar zag Bart Nieuwkoop de rebound omzetten. Het was het eerste doelpunt van de verdediger in de Eredivisie.

Feyenoord, dat in de extra tijd een derde doelpunt afgekeurd zag worden, speelt dinsdag in Rome de cruciale wedstrijd tegen Lazio in de Champions League. Het is op dit moment nog niet bekend of Wieffer in die wedstrijd zal spelen; Feyenoord won de thuiswedstrijd tegen de Italianen met 3-1.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert