FINANCIEEL.com

Extreem giftige Greem Mamba nog steeds vermist in Tilburg

Extreem giftige Greem Mamba nog steeds vermist in Tilburg

De uit een woning in Tilburg ontsnapte Greem Mamba is nog steeds niet gevonden, zegt een woordvoerder van de gemeente Noord-Brabant tegen NU.nl. Dinsdag waarschuwde de gemeente de lokale bevolking om uit te kijken naar deze uiterst giftige slang en afstand te houden als ze hem zouden spotten.

De Greem Mamba ontsnapte uit een woning aan de Goudenregenstraat. De eigenaar ontdekte maandag dat het vermist was. De slang is heldergroen en ongeveer 2 meter lang.

Gezien hoe gevaarlijk deze slang kan zijn, schakelde de gemeente een team van deskundigen in om te helpen zoeken naar het dier. Ze zoeken zowel binnen als buiten het huis.

Een beet van een Green Mamba is uiterst gevaarlijk. Volgens de Pretoria Zoo in Zuid-Afrika, waar de Greem Mamba inheems is, zijn er gevallen geweest waarbij een beet binnen 30 minuten fataal werd. Veel voorkomende symptomen zijn pijn en zwelling. Meer ongebruikelijke symptomen zijn necrose, ataxie, slaperigheid, duizeligheid, hypotensie, moeite met ademhalen, duizeligheid en verlamming.

Dit zijn “echt levensbedreigende slangen”, zegt de Nederlandse bioloog Freek Vonk tegen NU.nl. De Greem Mamba geeft de voorkeur aan donkere en warme ruimtes. Vonk en de eigenaar van de slang verwachten daarom dat hij zich ergens binnen verstopt, in plaats van zich de Nederlandse winter in te wagen.

In principe zijn slangen er niet op uit om mensen te bijten. Ze vallen doorgaans alleen aan uit zelfverdediging. Maar het zijn ook nerveuze wezens die heel snel kunnen reageren, benadrukt Vonk. ‘Taaiheid kan je je leven kosten’, zei hij. Hij riep iedereen die de slang opmerkt op afstand te houden. Als u gebeten wordt, bel dan onmiddellijk het noodnummer 112 en benadruk de urgentie van de situatie.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert