FINANCIEEL.com

Explosie in een winkel in Rotterdam; woning in Rotterdam-West beschoten

Explosie in een winkel in Rotterdam; woning in Rotterdam-West beschoten

Bij een telefoonreparatiewerkplaats aan de Beijerlandselaan in de Rotterdamse wijk Hillesluis heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.25 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Bij de explosie raakte echter niemand gewond.

Het explosief werd op een veranda gedeponeerd, vermoedelijk tegen of tussen het neergelaten rolluik van de werkplaats. Dit luik raakte op zijn beurt beschadigd door de explosie, meldt Rijnmond.

De politie heeft niemand aangehouden en vraagt ​​mensen die iets hebben gezien of gehoord of meer weten over het incident om contact op te nemen.

De havenstad heeft al geruime tijd te maken met een golf van explosies. Volgens de politie zijn er tot begin juli 96 explosies geweest in Rotterdam, 31 meer dan in heel 2022.

Bij een ander incident is zondag rond 05.30 uur op de voordeur van een woning in Rotterdam-West, aan het Samuel Mullerplein, geschoten, meldt de politie. Bij het incident raakte echter niemand gewond. Volgens Rijnmond is de schutter zondagochtend via een van de twee toegangsdeuren de centrale hal van het pand binnengedrongen en heeft vervolgens op de voordeur geschoten.

De politie onderzoekt en stelt bewijsmateriaal veilig, niemand is gearresteerd. Getuigen worden verzocht zich te melden.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert