Site pictogram Financieel.com

Emotionele vader roept op tot informatie over dodelijke aanval zoon op Mallorca

De vader van Carlo Heuvelman (27), die overleed na een dodelijke aanslag op Mallorca, deed dinsdagavond namens de familie zijn verhaal in het programma Opsporing Verzocht op AVROTROS. Hiermee hoopt de vader dat getuigen die nog niet naar voren zijn gekomen “over hun verlegenheid heen komen”, zei hij. Woensdag zijn twee nieuwe verdachten aangehouden.

“Het is geen verklikker. Dit is geen winkeldiefstal, dit is iets heel ernstigs”, zei de vader. Met zijn verschijning op het programma hoopt hij dat uiteindelijk alle getuigen en video’s van de mishandeling bij de politie terecht komen. Nog niet iedereen die erbij was die avond is naar voren gekomen.

Nadat hij naar de vakantiebestemming was vertrokken, zagen Heuvelmans vader en moeder hun zoon voor het eerst in het ziekenhuis, waar hij in diepe coma lag. ‘Weet je, aan de ene kant hoop je dat het goed komt met hem’, zei de vader tegen AVROTROS. “Maar aan de andere kant… als hij leeft, hoe zou hij dat dan willen? Natuurlijk is het heel moeilijk als je zo’n beslissing moet nemen voor je zoon. Ik ben blij dat ik dat niet heb hoeven doen. “

In de ochtend van 14 juli werd Heuvelman aangevallen in het uitgaanspubliek. Hij overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen. Inclusief de arrestaties van woensdag zitten er acht verdachten van 18 en 19 jaar, allen afkomstig uit Hilversum, vast voor de zaak. “De verschillende verdenkingen betreffen medeplegen van doodslag, medeplegen van poging tot doodslag en openbaar geweld”, meldt het OM.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil getuigen spreken die zich nog niet hebben gemeld. Op Opsporing Verzocht werden wazige beelden getoond van een aantal gezochte getuigen. “Zodat we weten wat ze hebben gezien en hun verklaringen kunnen opnemen”, zegt een OM-woordvoerder. Het besluit om beelden van getuigen te tonen is genomen “in het belang van het onderzoek”. “Met de onscherpe beelden is de impact op de privacy minimaal.”

Ook was er een algemene oproep aan mensen die beelden of foto’s van de avond hebben om deze aan de politie te overhandigen. ‘Neem je verantwoordelijkheid, ook al ben je nog zo jong’, zei de vader.

Woensdagochtend leverde de uitzending van Opsporing Verzocht zes tips op via de tiplijn. Ook kwam er iemand met beeldmateriaal, aldus een politiewoordvoerder.

De woordvoerder kan nog niet zeggen om welke tips het gaat en of de beelden nieuw zijn. “Het is belangrijk dat dit eerst goed wordt onderzocht. We weten in ieder geval zeker dat er extra beeldmateriaal moet komen, want de getuigen die we hebben gesproken beschrijven beelden die we nog niet hebben gezien.”

Volgens de politiewoordvoerder zijn er inmiddels meer dan vijftig mensen gesproken, maar er moeten meer mensen zijn die die avond mogelijk iets hebben gezien in het uitgaansgebied El Arenal. “Elk verhaal, elke foto of video kan ons verder brengen om duidelijkheid te krijgen en informatie te geven over wat er is gebeurd”, aldus de woordvoerder. “Dat is niet alleen belangrijk voor het openbaar ministerie, maar ook voor de nabestaanden. Zij hebben er recht op. Aarzel niet en kom naar voren.”

Onderzoek naar dood Carlo Heuvelman (27) op Mallorca

Mobiele versie afsluiten