Een kwart van de mensen die vanuit huis kunnen werken, wordt toch gevraagd om naar kantoor te gaan, zegt vakbond

27 procent van de mensen die vanuit huis kunnen werken, wordt nog steeds door hun werkgevers gevraagd om op kantoor te komen. 43 procent gaat nog minstens een deel van de week naar kantoor, blijkt uit een enquête die de vakbond deed onder 1.200 van zijn leden die thuis kunnen werken, meldt Trouw.

“Terwijl we hard werken om het virus te bestrijden en de Britse coronavariant op ons afkomt als een bedreiging, gaat een groot deel van de thuiswerkers nog vaak naar kantoor. Thuiswerken is een quick-win om het virus te verslaan” CNV-voorzitter Piet Fortuin zei tegen de krant. “We roepen iedereen op om hiervoor verantwoordelijkheid te nemen: werkgevers en werknemers. Werk zoveel mogelijk echt vanuit huis.”

De vakbond constateerde dat thuiswerken voor bijna de helft van de respondenten nu moeilijker is dan in het voorjaar en de zomer. “Veel arbeiders zijn inmiddels behoorlijk uitgeput. Thuiswerken is een stuk aangenamer als de lentezon je zolderkamer verlicht”, aldus Fortuin. Dit heeft ook te maken met het feit dat veel mensen, 45 procent, thuis geen goede werkplek hebben. 40 procent kampt nu met pijn en pijn in hun schouders, nek en armen.

Vooral ouders hebben het moeilijk: 60 procent van de werkende ouders geeft aan dat ze weinig tijd voor zichzelf hebben met thuiswerken en hun kinderen helpen met afstandsonderwijs. Een op de zes heeft extra dagen vrij genomen om voor hun kinderen te zorgen. “Het CNV roept daarom een ​​calamiteitenfonds op bij het kabinet. Van hieruit worden extra vrije dagen gefinancierd om ouders door deze periode heen te helpen”, aldus Fortuin.

Plaats een reactie