Site pictogram Financieel.com

Een andere deelnemer van The Voice komt naar voren met beschuldigingen van seksuele intimidatie

Nienke Wijnhoven vertelde dat Jeroen Rietbergen, muzikaal leider en ex van Linda de Mol, haar betast had toen ze in 2018 meedeed aan The Voice of Holland. Ze vertelde maandag haar verhaal in programma Beau.

Wijnhoven bouwde tijdens de serie een vriendschappelijke band op met Rietbergen. Op een gegeven moment nodigde hij haar uit om “een studio van bovenaf te zien” na een show. Toen ze naar boven liep, was er geen studio. “Op dat moment raakt hij je aan, en je denkt: heb ik hem onbewust signalen gegeven? Wacht, miscommunicatie. Op dat moment geef je eerst jezelf de schuld.”

Volgens Wijnhoeven voelde Rietbergen haar een beetje aan. Ze voegde eraan toe dat ze het moeilijk vond om haar verhaal te delen omdat ze een contract tekende waarin allerlei voorwaarden stonden beschreven die ze zich niet precies kon herinneren. “En ik voelde me schuldig omdat je een relatie hebt, en je denkt: heb ik vals gespeeld? Ook al hebben we geen seks gehad.”

Rietbergen bracht dit weekend een verklaring naar buiten waarin hij toegaf dat hij enkele grenzen overschreed. Hij zei ook dat zijn “cliënt” hem erover aansprak. Wie die opdrachtgever is, is niet duidelijk. Zowel RTL als producer ITV zeiden niets te weten van het seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook bedenker en uitvoerend producent John de Mol onthield zich van commentaar.

Johnny de Mol, zoon van John de Mol, zei dat hij denkt dat zijn vader waarschijnlijk wist van het gedrag van Rietbergen. “De leidinggevenden wisten ervan. Ik neem aan dat hij dat ook deed”, zei Johnny maandagavond in zijn programma HLF8. Hij verwacht dat zijn vader donderdag een statement naar buiten brengt als programma BOOS de gebeurtenissen rondom The Voice bespreekt.

Ook tegen Ali B, een coach van The Voice of Holland, is aangifte gedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik.

RTL maakte zaterdag bekend de uitzending van The Voice of Holland te hebben opgeschort in afwachting van onderzoek. Ook The Voice Kids en The Voice Senior staan ​​voor onbepaalde tijd on hold. “Alle merken rond The Voice zijn opgeschort totdat er meer duidelijkheid is”, bevestigt een woordvoerder van RTL desgevraagd aan het ANP.

Ali B is ook al jaren coach op de juniorversie van The Voice. Hij is sinds 2016 bij het programma betrokken.

John de Mol’s bedrijf Talpa zei tijdens het onderzoek naar de incidenten rond The Voice of Holland geen verdere uitspraken te doen. Het mediabedrijf wil ook niet reageren op de uitspraken van Johnny de Mol.

Mobiele versie afsluiten