FINANCIEEL.com

Duizenden mensen doen mee aan Pride Walk in Amsterdam

Duizenden mensen doen mee aan Pride Walk in Amsterdam

In Amsterdam namen enkele duizenden mensen deel aan de jaarlijkse Pride Walk, een demonstratie voor gelijke rechten voor LHBTQIA+’ers wereldwijd. De wandeling, die voor de 11e keer plaatsvindt, vormt de aftrap van de eerste week van Queer & Pride in de hoofdstad.

De actievoerders verzamelden zich rond het middaguur op de Dam. Daar werden toespraken gehouden en muziek gespeeld. Om 13.00 uur zette de stoet zich in beweging richting het Museumplein. Na de Pride Walk vindt van 14.00 tot 18.00 uur op het Museumplein een minifestival genaamd “Queer Fest” plaats, meldt AT5. Er zullen meer dan 30 verschillende kramen aanwezig zijn en er zullen diverse sportieve activiteiten worden georganiseerd.

Deelnemers aan de processie droegen regenboog- en voortgangsvlaggen, die nog meer diversiteit in de regenbooggemeenschap vertegenwoordigden. Ook droegen ze protestborden en spandoeken met teksten als ‘The future is queer’, ‘Iedereen heeft dezelfde rechten’, ‘Liefde is liefde’, ‘Trots is protest’ en ‘Waarom is seksuele voorlichting nooit iets voor ons?’

Het thema van de eerste Queer Week is “By Queers for Queers” en staat in het teken van “het bevorderen van gelijkheid, het bestrijden van kansenongelijkheid en het versterken van de sociale en economische positie van alle mensen die zich identificeren als LGBTQIA+.” Tot vrijdag 28 juli vinden er tal van evenementen plaats, waaronder queer filmavonden, conferenties en feesten.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert