FINANCIEEL.com

Drie zwaargewonden bij steekpartij Leiden; Verdachte op vrije voeten

Drie zwaargewonden bij steekpartij Leiden; Verdachte op vrije voeten

Bij een steekpartij in Leiden zijn vrijdagochtend drie mensen ernstig gewond geraakt, meldt de politie. De verdachte is gevlucht en is voortvluchtig.

De steekpartij gebeurde rond 09.30 uur aan de Oude Rijn in het centrum van de stad, meldt de politie Den Haag verder Twitteren. Uit gegevens blijkt dat de eerste melding aan de hulpdienst om 9.38 uur plaatsvond. Twee helikopters met traumateams en verschillende ambulances kwamen ter plaatse. Getuigen zeggen dat er ook twee politiehelikopters in de buurt cirkelen.

Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk. Volgens een melding op burgernet Burgernet was de politie op zoek naar een donkere man met kort haar en een baard. Hij droeg een blauwe trui en een donkere broek en had een hoofdwond. De autoriteiten drongen er bij iedereen die de man opmerkt op aan onmiddellijk de politie te bellen en hem niet zelf te benaderen.

Het incident bij Diaconaal Centrum De Bakkerij. Het is een gezamenlijk project van de Rooms-Katholieke Kerk om hulp te bieden aan de Leidse inwoners. Ze zijn gespecialiseerd in het helpen van vluchtelingen, daklozen, ontheemden, mensen die het risico lopen geïsoleerd te raken van de samenleving en mensen die in dringende financiële problemen raken, aldus hun website.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert