FINANCIEEL.com

Drie veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf voor moord in 2019 in Amsterdam

Drie veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf voor moord in 2019 in Amsterdam

De rechtbank in Amsterdam heeft maandag drie mannen veroordeeld tot 25 jaar cel voor de moord op de 24-jarige Shaquille Goedhart. Het slachtoffer is op 2 mei 2019 doodgeschoten nabij de Hoptilleflat in Amsterdam Zuidoost. De opgelegde straffen komen overeen met het advies van het Openbaar Ministerie (OM).

De rechtbank achtte bewezen dat het drietal – Badr K. (33), Revelino V. (31) en Mark Anthony G. (29) – verantwoordelijk was voor de “grondig voorbereide” moord. “Huiveringwekkend en brutaal”, beschreef de rechtbank de moord.

Goedhart, afkomstig uit Landsmeer, zou tot hetzelfde criminele netwerk behoren als de drie verdachten. Het motief voor de moord bleef onduidelijk. “De rechtbank gaat uit van een schikking in het criminele circuit.”

In de bewuste nacht lokten de verdachten het slachtoffer naar Amsterdam Zuidoost. Uit onderzoek bleek dat de verdachten kort voor zijn moord meerdere keren telefonisch contact hadden met Goedhart. Even voor 22.00 uur vuurden twee schutters drie kogels af op het slachtoffer en raakten hem in zijn hoofd en nek. Pogingen om hem te reanimeren mochten niet baten.

De drie verdachten gingen er met de auto vandoor, die de politie ruim een ​​week na de moord op het spoor kwam. Op de achterbank werden sporen van Goedharts bloed gevonden.

Volgens de rechtbank is niet vastgesteld wie van de drie mannen de schutters waren en wie de vluchtauto bestuurde. Maar dat is niet nodig om ze alle drie te veroordelen. De verdachten voerden een gezamenlijk plan uit.

De rechtbank sprak Badr K. vrij van enkele kleinere aanklachten, waaronder poging tot moord op een medewerker van een spyshop. Ook voor deze aanklachten had het OM vrijspraak geadviseerd.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert