FINANCIEEL.com

Drag queen aangevallen in Amsterdamse bus

Drag queen aangevallen in Amsterdamse bus

Vier jonge mannen hebben dinsdag travestiet Miss Envy Peru aangevallen terwijl ze in een bus zat in Amsterdam. De dragqueen, bekend van tv-programma’s Drag Race Holland en Make Up Your Mind, gaat aangifte doen bij de politie, laat ze weten op Instagram.

De aanslag gebeurde op een bus richting Amsterdam Centraal Station. “Ze bedreigden me met een wapen terwijl ze beledigende opmerkingen naar me maakten en het filmden. Zelfs toen ik probeerde afstand te nemen van de situatie door weg te gaan, gingen ze door en bleven ze me proberen te slaan”, schreef Miss Envy Peru op Instagram.

De jonge mannen volgden haar toen ze uitstapte op station Amsterdam Centraal. “Een van hen rende naar me toe en schopte me op de grond. Vier vrouwen kwamen voor me op en joegen de jongens weg en begeleidden me naar waar ik heen moest”, schreef ze. ‘Als een van hen dit zou lezen. Ontzettend bedankt.”

Miss Envy Peru zei dat het goed met haar ging, afgezien van de schrik. Ze aarzelde om aangifte te doen bij de politie, maar besloot het toch te doen. “Als trots lid van onze gemeenschap en Pride-ambassadeur kan ik niet zwijgen! Deze aanvallen moeten stoppen’, zei ze. “Niemand zou dit moeten meemaken, en deze laffe acties zouden bestraft moeten worden.”

De Amsterdamse politie bevestigt aan Het Parool dat ze de zaak onderzoekt. Roze in Blauw, het politienetwerk voor de LHBTQIA+-gemeenschap, heeft contact gelegd met het slachtoffer, zegt een woordvoerder tegen de krant.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert