FINANCIEEL.com

Dokter redt leven Nederlandse vrouw na hartaanval op KLM-vlucht naar Buenos Aires

Dokter redt leven Nederlandse vrouw na hartaanval op KLM-vlucht naar Buenos Aires

Een Argentijnse arts heeft dinsdag het leven gered van een Nederlandse vrouw aan boord van een KLM-vlucht van Schiphol naar Buenos Aires. Ze kreeg tijdens de vlucht een hartstilstand boven de Atlantische Oceaan en de dokter heeft haar anderhalf uur lang gereanimeerd, meldt het Argentijnse nieuwsplatform 0221.

Het vliegtuig maakte een noodlanding in Sao Paulo in Brazilië, waar hulpdiensten stonden te wachten om de zorg van de Nederlandse vrouw over te nemen. Haar huidige toestand is onbekend.

Volgens de 36-jarige arts was er “verschrikkelijke” paniek in het vliegtuig toen de vrouw onwel werd. “We wisten niet waar alles was, we hadden nauwelijks ruimte in het gangpad, er was turbulentie en andere passagiers probeerden te zien wat er gebeurde”, vertelde hij aan 0221.

Een andere dokter hielp hem, en andere passagiers hielpen met vertalen, zodat de echtgenoot van de vrouw haar medische geschiedenis kon verstrekken. Ze werkten ongeveer 90 minuten aan de vrouw voordat het vliegtuig kon landen.

Het was een geluk voor de vrouw dat de dokter überhaupt in het vliegtuig zat. Volgens de man kon hij op Schiphol bijna niet op de vlucht stappen omdat deze overboekt was.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert