Directeur kinderbegraafplaats staat groep toe om seance te houden; Ouders dienen klacht in

By Jernst van Waal

Tientallen ouders waren boos op een groep mensen die een seance hielden op kinderbegraafplaats Rusthof in Leusden. De 42 ouders dienden een klacht in tegen de groep die de bijeenkomst in september hield en de directeur van de begraafplaats voor het door laten gaan.

De advocaat van de ouders, Jan Visscher, zegt dat de onthulling grote impact heeft gehad op de ouders. “Ze slapen extreem slecht”, zegt Visscher. De nabestaanden van de overleden kinderen zeiden dat de gemeente niet al hun vragen heeft beantwoord tijdens een meethig die na de vondst werd gehouden.

De seance werd pas onthuld nadat een vader een camera ontdekte die bij het graf van zijn kind was achtergelaten. Op het cameramateriaal is te zien hoe een groep volwassenen contact probeert te maken met de doden bij het graf van zijn kind.

Bij navraag van burgemeester Gerolf Bouwmeester van Leusden bleek dat de directeur van de begraafplaats de groep toestemming had gegeven om de energie van dode mensen buiten de openingstijden van de begraafplaats te onderzoeken. De groep had de seance het liefst gehouden als er geen andere mensen aanwezig waren.

Twee van de ouders zijn een kort geding begonnen tegen de gemeente Amersfoort om de naam vrij te geven van de groep die de seance heeft gehouden.