Digital ADE bereikte miljoenen kijkers

By Jernst van Waal

De online editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) van dit jaar had een enorm bereik, met miljoenen mensen over de hele wereld die de afgelopen vijf dagen live streams van optredens keken, zeiden de organisatoren maandag. Ook de digitale conferentie was een succes, meldt het ANP.

Vanwege de coronavirus-pandemie is ADE dit jaar volledig digitaal gebeurd. In plaats van dat duizenden mensen naar Amsterdam kwamen voor een weekend vol dans en evenementen, werden optredens online gestreamd.

“We hadden natuurlijk iets anders in gedachten toen we het overnamen in december, maar binnen de mogelijkheden hebben we de toon kunnen zetten voor de toekomst van digitale evenementen”, aldus directeuren Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis. . “Het is geweldig dat wij als ADE ook deze editie onze functie als wereldwijd toonaangevend platform voor elektronische muziek hebben kunnen vervullen.”

Een van de hoogtepunten van dit jaar was een live gesprek tussen Timbaland, Martin Garrix en Davit Guetta. Ruim 25 duizend mensen keken vrijdagavond naar die livestream.

Vorig jaar trok ADE 400 duizend bezoekers.