Derde van de Nederlanders die sinds Covid hun gezondheid proberen te verbeteren

By admin

Een op de drie Nederlanders probeert sinds het uitbreken van de coronavirus-epidemie bewuster zijn gezondheid te verbeteren.Dat blijkt uit een onderzoek van Motivaction onder 1.532 Nederlanders voor zorgverzekeraar Zilveren Kruis, meldt het ANP.

82 procent van de respondenten zegt te werken aan een gezonde levensstijl. Een beter dieet en meer lichaamsbeweging zijn voor de meesten de eerste veranderingen. Het verbeteren van hun leefomgeving is een goede derde.

55 procent zei dat ze zeer tevreden zijn met de resultaten van een gezondere dood. 67 procent is zeer tevreden met de resultaten van meer beweging. En 78 procent is erg blij met de veranderingen die ze hebben aangebracht om hun leefomgeving te verbeteren.

21 procent zei dat het moeilijk voor hen was om gezonde veranderingen door te voeren. 15 procent zei dat hun inspanningen om hun gezondheid te verbeteren de beloning niet waard waren.

Ongeveer 40 procent zei dat ze besloten om hun gezondheid te verbeteren vanwege negatieve emoties zoals angst, schaamte of verdriet. Ongeveer hetzelfde percentage zei zich nu meer bewust te zijn van hun gezondheid.

De onderzoekers ontdekten ook dat 36 procent van de inwoners van Nederland zich door de crisis moe en somber voelt. Dit komt het meest voor bij jongeren, 57 procent van de 18- tot 24-jarigen zei dit.