Site icon Financieel.com

Deels zonnig weekend in het verschiet voor Nederland; Maandag 17 graden

Vrijdagochtend begon met zonnig weer voor het grootste deel van het land. In het oosten en zuidoosten komen meer wolkenvelden tevoorschijn, en het is wat somberder dan in de rest van het land. Vier dagen lang wordt het weer wat warmer.

De maximale temperatuur op vrijdag ligt rond de 12 graden Celsius met een zwakke tot matige wind, aldus het meteorologisch instituut KNMI. In de middag is er een mix van zon en wolken. De cumuluswolken zullen zich regionaal vooral in het zuiden en zuidoosten van het land ontwikkelen. Het noorden en noordwesten zullen straks blijven genieten van het zonnige weer.

Vrijdagavond klaart het geleidelijk op en de volgende nacht zal het op de meeste plaatsen helder zijn, maar in het oosten en zuidoosten kunnen nog steeds wolkenvelden voorkomen. In het noorden kan zich een lokale mistbank vormen. De laagste temperaturen zouden in de buurt van nul graden kunnen komen, maar gladde omstandigheden worden volgens Weeronline niet verwacht.

Zaterdag zal op veel plaatsen overwegend zonnig zijn, maar in de loop van de ochtend kunnen zich cumuluswolken vormen. In de middag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Het oosten mag dan wolkenvelden uit Duitsland zien, waardoor het daar minder zonnig is maar toch zal het overal droog blijven.

Verwacht wordt dat de temperatuur aan de kust oploopt tot 10 ° C en landinwaarts tot 14 ° C. De noordenwind is matig en sterk langs de kust.

Zondag zal het warmer zijn, maar minder zonnig, met maximumtempo tot 15 en laagtepunten tot 2. De wind zal maandag en dinsdag nog verder afnemen, met temperaturen die uitkomen op een mooie 17 graden.

Begin volgende week is er weinig kans op regen, en de temperatuur kan ‘s nachts dalen tot vier graden Celsius.

Exit mobile version