De stad Limburg wordt nog steeds geëvacueerd terwijl brandweerlieden tegen bosbranden vechten

By admin

Woensdagmiddag hadden brandweerlieden nog steeds moeite om een ​​bosbrand in Nationaal Park De Meinweg onder controle te krijgen. Het was dan ook nog onzeker wanneer de circa 4.200 inwoners van de gemeente Herkenbosch, die ’s morgens vroeg uit hun woning zijn geëvacueerd, weer naar huis kunnen, zei een woordvoerder van veiligheidsregio Veiligheidsregio Noord-Limburg tegen NU.nl.

De rook die door het bosbrand vrijkwam, bevatte een hoge concentratie koolmonoxide. De autoriteiten besloten daarom uit voorzorg de stad te ontruimen. De ontruiming van de hele stad begon rond 1:00 uur. Rond 6:00 uur werden alle bewoners veilig geëvacueerd.

Bewoners werd gevraagd om alternatieve accommodaties te zoeken met vrienden of families, maar voor degenen die dat niet konden, werden in 16 sporthallen in de buurt bedden geplaatst. Het Rode Kruis zorgde in totaal voor 800 bedden. De bewoners waren verspreid over zoveel locaties om zich te houden aan de regels voor sociale afstand om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Wanneer de bewoners weer naar huis mogen, blijft onduidelijk. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over hun bezittingen, zei de politie. In de hele stad worden extra patrouilles uitgevoerd.

In heel Nederland zijn deze week meer bosbranden gemeld, ook in De Peel, een groot natuurgebied dat de provincies Limburg en Noord-Brabant doorkruist. Sinds 20 april is er niet ver van de stad Deurne brand geweest, waarbij het leger en de luchtmacht beide steun hebben verleend door water van bovenaf op het vuur te dumpen of door vegetatie uit te graven om de verspreiding van het vuur te voorkomen.

Een nieuwe brand dichter bij Tilburg in Moergestel werd woensdag onder controle gebracht na twee dagen van gehavend vuur.

Brandweerlieden hebben ruim twee weken in de natuur rond Apeldoorn brand gevochten, waaronder drie op dinsdagavond en woensdagochtend.