FINANCIEEL.com

De Nijmeegse Vierdaagse trekt zo’n 1,5 miljoen mensen, meer dan vorig jaar

De Nijmeegse Vierdaagse trekt zo’n 1,5 miljoen mensen, meer dan vorig jaar

De Vierdaagse in Nijmegen was vorige week drukker dan vorig jaar, aldus de organisatoren. In 2022 kwamen naar schatting 1,5 miljoen festivalbezoekers naar het centrum van Nijmegen. In totaal namen 39.019 wandelaars deel aan de 105e editie van de Vierdaagse in Nijmegen.

Volgens festivaldirecteur Joris Bouwmeister is het behalen van recordaantallen niet de missie van de Internationale Nijmeegse Marsen. Hele grote en bekende publiekstrekkers worden zelfs uitgesloten van het festival omdat het anders te druk zou worden. “We zijn erg trots dat het festival van dit jaar is uitgeroepen tot het evenement met de meest gezellige sfeer en publiek. Tijdens de Vierdaagse bijvoorbeeld, met zoveel mensen in de stad, waren er niet meer incidenten dan tijdens een normaal uitgaansleven in Nijmegen”, benadrukte hij.

De Vierdaagse in Nijmegen wil vrij blijven. Door stijgende kosten wordt dit steeds moeilijker. Het festival zoekt samen met soortgelijke evenementen als SAIL Amsterdam, GLOW in Eindhoven en Rotterdam Zomercarnaval naar oplossingen, aldus Bouwmeister.

Na zeven dagen internationaal festival in Nijmegen hebben teams van afvalverwerkingsbedrijf DAR zaterdag al hun vizier op de vuile straten in de binnenstad van Nijmegen gericht. De huisvuilinzameling is al sinds zaterdagochtend op gang en ruimt de straten op van plastic verpakkingen, drankkartons en bekers. Het afvalophaalteam constateert echter dat er sinds de introductie van de vervangbare plastic beker minder afval op straat ligt, meldt de NOS.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert