Site pictogram Financieel.com

De Nederlandse voetbalmanager Ronald Koeman vertelt over zijn hartaanval

De manager van het Nederlands voetbalelftal Ronald Koeman opende voor het eerst over de hartaanval die hij ruim drie weken geleden opliep. Hij sprak over het incident, zijn huidige gezondheidstoestand en zijn familiegeschiedenis op donderdagavond als gast in televisietalkshow Beau.

De 57-jarige Koeman werd op 3 mei met spoed naar een ziekenhuis gebracht na een lange fietstocht. “Ik had die zondag een beetje te ver gefietst met een vriend; we hebben 96 kilometer gefietst. Ik kwam erg moe thuis en terwijl ik rustte had ik pijn in mijn borst, begon ik te zweten en werd ik wit”, legde hij uit. “Gelukkig was mijn vrouw thuis en belden we 112. Het ging allemaal erg snel: ik kwam rond 16:15 uur thuis en ik lag net na 16:30 uur in het ziekenhuis.” Zijn vader stierf op 75-jarige leeftijd als gevolg van een hartaanval en daarom wist de oud-voetballer dat hartproblemen in de familie zitten.

Het kwam als een schok voor Koeman die zei dat hij zich vóór de aanval zo fit mogelijk voelde. ‘Ik had het gevoel dat ik de wereld aankon, mensen zeggen dat je je beter zult voelen als het gebeurt. Nou, ik wacht nog steeds op dat moment. “Hij heeft sindsdien goede vorderingen gemaakt met zijn herstel, slikt medicijnen en heeft drie keer per week een fysiotherapeut bezocht.” Ik ging vanochtend naar de cardioloog en het ging allemaal goed. “

Hij legde ook uit hoe de coronaviruscrisis hem per ongeluk in die situatie heeft gebracht. “Ik had op 19 maart een afspraak met de cardioloog, maar vanwege het coronavirus werd het uitgesteld tot 4 juni. Alles is gericht op de intensive care en andere vormen van zorg zijn op de lange baan geschoven. Ik zou graag willen weten hoeveel mensen zijn omgekomen door vertraagde operaties. In mijn geval was er een probleem en waarschijnlijk hadden ze het probleem met de controle kunnen opsporen, ‘zei hij.

Koeman legde ook uit hoe zijn familieleden het incident ontdekten voordat hij hen op de hoogte bracht. ‘Thuis werden ze door elkaar geschud. De Telegraaf had het gemeld voordat de meeste van mijn familie het wisten. Mijn kinderen wisten het al, maar mijn broer en mijn moeder niet. ‘

Hij werd geboren in Zaandam, Noord-Holland en werd een atleet die algemeen wordt beschouwd als een van de grootste voetballers die Nederland ooit heeft gehad. Hij won tweemaal de jaarlijkse prijs voor Nederlands topvoetballer en maakte deel uit van het Nederlandse team dat het EK van 1988 won.

Koeman won ook vier keer de Nederlandse landstitel met Ajax en PSV en tweemaal de Europacup met PSV en FC Barcelona. Hij werd op 6 februari 2018 aangesteld als manager van het Nederlands Elftal.

Mobiele versie afsluiten