De Nationale Voorleesdag trapt het coronavirusbewijs af

De Nederlandse jaarlijkse Voorleesdagen gingen woensdag van start, op een iets andere manier dan normaal vanwege de coronavirusbeperkingen. Traditiegetrouw lanceerde prinses Laurentien het evenement. Maar vanwege de pandemie deed ze dat online in plaats van met een groep kinderen.

Via een videogesprek las de prinses voor aan 25 kinderen uit het boek Coco kan het! De kinderen luisterden vanuit het comfort van hun eigen huis.

Coco kan het !, een boek van Loes Riphagen over een vogeltje dat nog veel te leren heeft, werd uitgeroepen tot prentenboek van het jaar. “Peuters en kleuters moeten ook voor het eerst veel dingen doen en dat is heel spannend”, zegt Riphagen tegen het NOS Radio 1 Journaal. “Ze moeten het allemaal uitzoeken en als je echt goed oefent, word je beter en dat is wat Coco doet in het boek.”

De voorleesdagen, die in 2004 van start gingen, zijn specifiek bedoeld voor kinderen van nul tot zes jaar om hen leesplezier bij te brengen.

Normaal gesproken zou het evenement landelijk plaatsvinden in scholen, bibliotheken, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Dit jaar worden de kinderboeken digitaal gereciteerd door publieke persoonlijkheden als Jim Bakkum, Frits Barend, Willie Wartaal, Lucy Woesthoff, Ahmed Aboutaleb en Arie Slob.

Plaats een reactie