De eerste Europese Paralympische Spelen worden in 2023 in Nederland gehouden

Nederland wil in 2023 de eerste Europese Parasportkampioenschappen organiseren, zeggen evenementenambassadeurs Jiske Griffioen en Raymon Blondel van het Nationaal Paralympisch Comité tegen de NOS. .

Parasportkampioenschappen bestaan ​​al in de Verenigde Staten en Azië, maar Europa kent geen gelijkwaardige tegenhanger. “Ik denk dat de parasport een gelijkwaardig evenement heeft verdiend”, zei Blondel tegen de NOS. Griffioen, zelf voormalig rolstoeltennisser, vult aan: “Echt fijn dat Nederland met een innovatief idee kwam. Dit is geweldig nieuws voor de Paralympische sportwereld. ”

Hoe groot het evenement zal zijn, is nog niet precies bekend. “Tijdens de planning hebben we negen verschillende sporten voorgesteld en die werden allemaal goed ontvangen”, zei Blondel. Deze negen verschillende sporten zijn onder meer rugby, basketbal, tennis en tafeltennis op wielen, maar ook rolstoelraces, parajudo en boccia.

“We willen het organiseren in een grote stad en in het centrum, de centrum rechtbanken. Ik denk dat voor parasports de beste manier om ze zichtbaarder te maken, is om een ​​groot publiek deze sport te laten ervaren ”, aldus Griffioen.

Planmatig is er zowel logistiek als financieel nog veel te doen, maar Blondel en Griffioen zijn optimistisch. “Wij geloven dat de komende editie er een van vele zal zijn en dat de Europese parakampioenschappen elke vier jaar zullen terugkeren.”

Plaats een reactie