FINANCIEEL.com

Criminele kopstuk Holleeder in het geheim behandeld in Leids ziekenhuis voor hartproblemen

Criminele kopstuk Holleeder in het geheim behandeld in Leids ziekenhuis voor hartproblemen

Willem Holleeder onderging in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in het geheim een ​​hartoperatie, melden bronnen aan De Telegraaf. De Heineken-ontvoerder verbleef volgens de krant drie weken in het Leidse ziekenhuis.

Holleeder zit een levenslange gevangenisstraf uit in de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught voor meerdere moorden. Volgens bronnen van Telegraaf was het gevangenisziekenhuis in Scheveningen niet voldoende uitgerust voor de grote hartoperatie die hij nodig had, waardoor hij door de autoriteiten werd opgenomen in het LUMC.

Tijdens zijn verblijf in het Leidse ziekenhuis hielden bewakers van het Special Support Team – een eenheid die wordt gebruikt voor gevangenen die als een hoog vluchtrisico worden beschouwd – hem voortdurend in de gaten. Ze gingen het ziekenhuis in burgerkleding binnen en trokken binnen eenmaal hun uniform aan. Volgens Telegraafbronnen wilden de autoriteiten en het LUMC niet dat hun aanwezigheid voor onrust zou zorgen onder andere patiënten en ziekenhuispersoneel.

Een bron in het ziekenhuis vertelde De Telegraaf dat Holleeder tosti’s als ontbijt wilde en die deelde met zijn bewakers.

VVD-Kamerlid Ulysse Ellian gaat Kamervragen stellen over de kwestie. Hij vraagt ​​zich af of het gepast is om een ​​zware crimineel als Holleeder op te nemen in een burgerziekenhuis. “Holleeder staat niet voor niets zwaar beveiligd”, zegt Ellian tegen de krant. “Ik wil precies weten hoe hij in het LUMC is vastgezet en of hij berichten naar buiten heeft kunnen smokkelen, bijvoorbeeld via bezoekers.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert