Covid-19-waarschuwingsapp heet CoronaMelder

By admin

De meldingsapp voor coronavirus van de Nederlandse regering heet CoronaMelder, bevestigde minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid woensdag. Het doel van de app is om gebruikers te waarschuwen als ze contact hebben gehad met iemand die positief heeft getest op Covid-19, de luchtwegaandoening veroorzaakt door coronavirus SARS-CoV-2.

De app wordt momenteel getest door een paar honderd inwoners van de regio Twente. De test is bedoeld om te laten zien of de app makkelijk te gebruiken en te begrijpen is. Onderzoekers bekijken ook hoe mensen reageren op waarschuwingen van de app dat ze contact hebben gehad met iemand die positief is getest op het coronavirus.

De app maakt gebruik van Bluetooth-technologie om unieke en niet-traceerbare nummers uit te wisselen tussen telefoons die in de buurt van elkaar zijn. Als een persoon positief test op Covid-19 en dit meldt in de app, stelt de app alle telefoons op de hoogte die in de buurt van de persoon in kwestie waren geweest. Dit werkt alleen als beide partijen de app op hun telefoon hebben.