Covid-19-patiënten op ICU zijn sinds gisteren met 25% gedaald

By admin

Het aantal Covid-19-patiënten dat woensdag op de intensive care werd behandeld, daalde met een kwart tot woensdag op 116. De afname van 38 patiënten was de grootste daling van één dag sinds 7 mei, wat het totaal terugbrengt naar het laagste punt sinds 14 maart, volgens gegevens van het patiëntencoördinatiebureau LCPS.

“We zien vandaag een significante daling van het aantal COVID-patiënten op de ICU, terwijl het aantal nieuwe opnames laag blijft. Dat geeft voldoening en geeft ruimte voor andere zorg”, zegt Ernst Kuipers, leider in acute geneeskunde in Nederland . Bovendien zagen andere ziekenhuisafdelingen hun Covid-19-patiënt in totaal dalen tot onder de 500, bijna twee derde sinds 4 mei.

‘Bovendien hebben we geen patiënten meer in Duitsland’, voegde hij eraan toe. De overweldigende toename van patiënten met de coronavirusziekte op de intensive care eind maart leidde ertoe dat het land de grens over ging in Duitsland. Voor het eerst sinds begin april werden er geen patiënten uit Nederland verzorgd in Duitse medische instellingen.

Van begin maart tot en met woensdagmiddag hebben 2893 mensen in Nederland intensieve zorg nodig voor Covid-19. Van dat totaal herstelden er 1474 en werden ze ontslagen, terwijl er 831 stierven op de ICU.

Ongeveer 399 coronaviruspatiënten die ooit op de intensive care werden behandeld, werden nog steeds elders in het ziekenhuis behandeld, volgens NICE op de intensive care.