Covid-19-patiënten beneden de honderd in Nederlandse ziekenhuizen

By admin

Na twee dagen van stijgingen, daalde het aantal mensen dat op de intensive care voor coronavirusziekte Covid-19 werd behandeld tot 20, een afname van vier. Buiten de ICU was er een verdere afname van vijf patiënten, waardoor die afdelingen werden teruggebracht tot een gecombineerde 74, zei het patiëntencoördinatiebureau LCPS woensdag.

“Het totale aantal COVID-patiënten in Nederlandse ziekenhuizen is stabiel en ligt nu onder de 100”, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het netwerk van acute zorgverleners in Nederland. ‘Dit zijn minder dan twee patiënten per ziekenhuis.’

Volgens non-profitorganisatie NICE zijn meer dan 2.900 mensen in Nederland opgenomen op een intensive care-afdeling met symptomen van Covid-19. Van deze groep zijn er meer dan 1.850 hersteld en bijna 870 stierven terwijl ze in het ziekenhuis waren.

Volgens het officiële coronavirusdataportaal van het land ontvangen Nederlandse ziekenhuizen ongeveer één nieuwe Covid-19-patiënt per dag en wordt ongeveer één keer in de twee of drie dagen één persoon overgebracht naar de ICU.