Covid-19 gevallen in het ziekenhuis met 25% gestegen in een week

By admin

Het aantal patiënten in Nederlandse ziekenhuizen met Covid-19 is de afgelopen week met 25 procent gestegen, zegt Ernst Kuipers, hoofd van het Nederlandse netwerk van acute zorgverleners. Het patiëntentotaal is woensdag met zeven gestegen tot 153, zei patiëntencoördinatiebureau LCPS.

Onder de patiënten bevonden zich 31 op intensive care-afdelingen, een toename van één, en 122 buiten de ICU’s. Dat waren er zes meer dan dinsdag. De aanhoudende toename van het aantal nieuwe patiënten in de afgelopen week heeft de voortgang van de twee voorgaande weken effectief tenietgedaan.

“Dit valt samen met de toename van het aantal nieuwe besmettingen. Het totale aantal opgenomen patiënten is nog steeds laag, de grootste regionale bezetting is in Amsterdam en Rotterdam, “zei hij.

Eerder op de dag zei minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge dat er waarschijnlijk nieuwe sociale beperkingen zullen zijn in de twee steden vanwege het stijgende aantal nieuwe besmettingen daar. “Als die maatregelen niet helpen, dan krijg je maatregelen zoals die we in het voorjaar moesten nemen”, zei hij in verwijzing naar de “intelligente lockdown” -strategie die eerder dit jaar werd geïmplementeerd.

Ook het RIVM zei dat 23 mensen van zondag tot en met dinsdag in het ziekenhuis zijn opgenomen en dat in die tijd zes mensen op de intensive care zijn geplaatst. Tot op heden werden sinds eind februari 3.058 mensen behandeld op de intensive care voor Covid-19. Van die groep werden volgens cijfers van non-profitorganisatie NICE 2.009 mensen ontslagen uit het ziekenhuis, terwijl 891 op de IC stierven.