Coronavirus zorgt voor meer wiet roken

By admin

Ongeveer twee vijfde van de Nederlanders die regelmatig wiet roken, rookt nu meer vanwege de coronaviruscrisis, blijkt uit de voorlopige resultaten van een onderzoek van het Trimbos-instituut. Ze gaven verveling als belangrijkste reden om hun dagelijkse gewrichten op te krikken, maar ook stress en andere psychische klachten werden vaak genoemd, meldt de Telegraaf.

Bijna de helft van de deelnemers aan het onderzoek vertelde het verslavingsinstituut dat ze ongeveer evenveel wiet roken als voordat de coronavirusmaatregelen waren geïmplementeerd. Een tiende zei dat ze minder roken of zijn gestopt met het roken van wiet. Degenen die meer roken, roken nu gemiddeld 4,3 gewrichten per dag, vergeleken met gemiddeld 3,6 voor de coronaviruscrisis.

Trimbos doet dit onderzoek om in kaart te brengen hoe cannabisgebruikers reageren op de coronavirusmaatregelen. Volgens het instituut is het geen representatieve studie, maar geeft het toch een goede indicatie van het effect van de coronavirusmaatregelen op cannabisgebruik.