Coronavirus 7-dagengemiddelde daalt weer; Covid ziekenhuis totaal onder de 2.500

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus dat vrijdag in Nederland werd onthuld bedroeg 6.093, een afname van zeven procent ten opzichte van vrijdag en 25 procent minder dan een week geleden. Het bracht het zevendaagse voortschrijdend gemiddelde terug tot 6.192, zo bleek uit gegevens van het RIVM.

Het gemiddelde lag zo’n 20 procent lager dan afgelopen vrijdag. Tot nu toe zijn deze kalenderweek 29.301 mensen positief getest op de SARS-CoV-2 coronavirusinfectie, tegen meer dan 38 duizend in dezelfde periode vorige week.

Het bracht het totale aantal infecties dat sinds eind februari in het land werd gediagnosticeerd op boven de 900 duizend tot 901.696. Nederland zou over ongeveer twee weken de grens van het miljoen overschrijden.

Van degenen die positief testen, zijn er 12.868 overleden aan Covid-19, waaronder 96 dodelijke gevallen die vrijdag door het RIVM zijn onthuld. Het aantal doden dat deze week werd gemeld, is tot nu toe met tien procent gedaald, maar het totaal van vrijdag was acht procent hoger dan donderdag. Het was ook acht procent hoger dan afgelopen vrijdag. Dat bracht het voortschrijdend gemiddelde naar 100.

Het totale aantal ziekenhuispatiënten dat actief werd behandeld voor de coronavirusziekte, daalde voor de derde opeenvolgende dag. Het daalde tot 2.469, waarvan 685 intensive care-patiënten, een afname van drie, en 1.784 patiënten met reguliere zorg, een afname van 30.

Ziekenhuizen namen tussen de middagen van donderdag en vrijdag 217 patiënten op in de reguliere zorg en 24 patiënten werden op een IC opgenomen. Het aantal opnames op de IC was gelijk voor het laagste totaal in vijf weken.

Plaats een reactie