Site pictogram Financieel.com

Burgemeester A’dam wil het toerisme “voorzichtig en zorgvuldig” verspreiden over heel NL

De burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, wil dat het toerisme ‘voorzichtig en zorgvuldig’ weer op gang komt, en wel zodanig dat toeristen zich ook aangetrokken voelen tot minder drukke gebieden in Nederland, zei ze op Op1. Ze is bang dat een plotselinge stroom toeristen een tweede golf van coronavirusinfecties zal veroorzaken. ‘We willen niet dat Amsterdam opnieuw wordt geraakt’, meldt NU.nl en AT5.

‘Als de budgetvluchten opnieuw beginnen, [a new coronavirus wave] is een risico, “zei Halsema.” Iedereen kent het beeld van de Wallen, waar je over het hoofd kunt lopen. ”

De Amsterdamse burgemeester wil met hoteleigenaren praten over de voorzichtige doorstart van het toerisme. Ze begrijpt dat hotels zwaar worden getroffen door de coronavirusmaatregelen. “Het is voor hen gruwelijk dat toerisme niet meteen op gang kan komen. Daarom moet je een gesprek voeren met hoteleigenaren, hoe doe je dat voorzichtig? We willen het echt op gang krijgen, maar als het te snel gebeurt, kunnen we heb een terugslag. “

Halsema denkt dat veel ondernemers niet willen dat alles meteen zo druk is als voor het coronavirus. ‘Ik denk dat de hoteleigenaren en horeca-eigenaren het echt met me eens zijn. Omdat ze die economische tegenslag ook niet op lange termijn willen’, zei ze.

Mobiele versie afsluiten