FINANCIEEL.com

Brand in het stadhuis van Soest regeerde als brandstichting; Verdachte in het algemeen

Brand in het stadhuis van Soest regeerde als brandstichting; Verdachte in het algemeen

De brand die in de nacht van maandag op dinsdag kortstondig uitbrak in het gemeentehuis van Soest, was opzettelijk aangestoken, oordeelde de politie woensdag. Er zijn voldoende aanwijzingen voor brandstichting, zegt een politiewoordvoerder woensdag tegen RTV Utrecht.

Het onderzoek is nog gaande. Met name bewakingsbeelden worden beoordeeld. De politie heeft ook getuigen opgeroepen zich te melden.

Een explosie veroorzaakte een korte maar hevige brand in het stadhuis, waarbij de centrale hal van het gebouw beschadigd raakte. De brandweer kwam rond middernacht naar het stadhuis.

RTV Utrecht meldde woensdag dat de brand waarschijnlijk enkele honderdduizenden euro’s schade heeft aangericht. Het gaat om een ​​eerste, voorlopige beoordeling van de gemeente,

De afdeling Burgerzaken was woensdag nog gesloten vanwege de schade. Elders in het gebouw is een tijdelijke balie ingericht. Afspraken worden waar mogelijk verplaatst naar volgende week en de telefonische bereikbaarheid wordt uitgebreid, aldus een woordvoerder die met de lokale omroep heeft gesproken.

Belangrijke documenten zoals paspoorten zijn bij de brand niet verloren gegaan, aangezien deze in een kluis waren opgeborgen, zo blijkt uit eerdere berichten van de gemeente.

Burgemeester Rob Metz omschreef de brand als ‘uiteraard altijd onaangenaam, maar vooral als er sprake is van opzet. Zeker omdat het de bewoners zijn die eronder lijden, omdat de dienstverlening wordt verstoord’, zegt hij tegen het ANP.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert