FINANCIEEL.com

Bomdreiging dwingt tot urenlange evacuatie Maastrichtse bioscoop en Maastunnel

Bomdreiging dwingt tot urenlange evacuatie Maastrichtse bioscoop en Maastunnel

De politie in Maastricht heeft maandagmiddag laat een Pathé-bioscoop in de binnenstad ontruimd na een bommelding. Er waren ongeveer 50 klanten in de bioscoop toen het bevel tot evacuatie werd gegeven. Ruim twee uur later werd de site weer opengesteld voor het publiek. Er werden geen arrestaties verricht.

Agenten kwamen eerst naar de bioscoop met kogelvrije vesten. Uit gegevens van de hulpdiensten blijkt dat brandweerlieden kort voor 17.45 uur werden gestuurd om de politie te helpen. Het theater was binnen ongeveer tien minuten leeg, aldus de politie.

“Ook de begane grond van een hotel in de buurt is ontruimd”, zegt de politie in een update om 19.15 uur. Omstreeks 19.30 uur werd de weg weer vrijgegeven

Er werden geen wapens gevonden door het gespecialiseerde team dat in het gebied aan het werk was om enig bewijs van explosieven te vinden. Uiteindelijk liet de politie om ongeveer 20.15 uur burgers weer het theater en de omgeving in

De politie zei dat ze nog bezig waren met het achterhalen van een motief voor de dreiging en het identificeren van de persoon die de dreiging uitte.

Eerder vroegen autoriteiten mensen op sociale media om de instructies van hulpverleners goed op te volgen. Aanvankelijk zou de politie alleen zeggen dat hun reactie het gevolg was van een “rapport” dat ze hadden ontvangen, maar ze gaven geen verdere details vrij.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert