Bombardementen op geldautomaten veroorzaken grote schade in Westervoort

By Jernst van Waal

Een poging om op de Broeklanden in Westervoort een geldautomaat open te blazen veroorzaakte maandagochtend vroeg in de ochtend veel schade aan omliggende gebouwen. De politie is op zoek naar drie daders die op een scooter zijn gevlucht, van wie één mogelijk gewond is geraakt.

De bomaanslag op geldautomaten gebeurde net na 02.30 uur, meldt de Gelderse politie op Twitter. Foto’s van de scène laten zien dat de gevel van het gebouw waaraan de geldautomaat was bevestigd, volledig was verwoest. Ook aan de naastgelegen Jumbo-supermarkt is veel schade toegebracht.

Het is onduidelijk of de daders erin geslaagd zijn om geld uit de geldautomaat te stelen. De politie riep de hulp in van de afdeling explosievenopruiming van het ministerie van Defensie om ervoor te zorgen dat alles veilig was.

De explosie was zo groot dat een glazen voordeur tientallen meters verderop verbrijzelde, zei een woordvoerder van de politie tegen Omroep Gelderland.

Firas Yauno, eigenaar van de delicatessenwinkel waaraan de geldautomaat was bevestigd, haastte zich naar zijn winkel toen hij hoorde van de explosie. “Alles is kapot, mijn hele winkel staat op zijn kop”, zei hij tegen Omroep Gelderland. “Ik heb geprobeerd de winkel mooi te maken met elke cent die ik had, en dan gebeurt dit.”