Site pictogram Financieel.com

Bijna 3.750 nieuwe coronavirusinfecties vandaag; De meeste in 11 weken

Gezondheidsfunctionarissen in Nederland meldden dat nog eens 3.746 mensen positief testten op het SARS-CoV-2-coronavirus. De update van woensdag was het hoogste aantal eendaagse besmettingen dat het RIVM bekendmaakte sinds 29 juli.

Het verhoogde het zevendaags voortschrijdend gemiddelde met tien procent tot 2.756, op basis van onbewerkte gegevens. Het gemiddelde is in zeven dagen met 57 procent gestegen en sinds het begin van de maand met tweederde. Het voortschrijdend gemiddelde bereikte het hoogste niveau in bijna tien weken.

Rotterdam had meer nieuwe besmettingen dan welke andere stad dan ook, met 205. Het was daar het hoogste aantal besmettingen in ruim twee maanden. Amsterdam volgde met 146 en Den Haag met 95. Na weken van daling stegen de voortschrijdende gemiddelden in alle drie de steden flink.

Ziekenhuizen in Nederland behandelden woensdagmiddag 524 mensen met Covid-19, een stijging van twee procent op een dag. Het patiëntentotaal omvatte 387 patiënten in de reguliere zorgafdelingen, een nettotoename van 13, rekening houdend met nieuwe opnames, ontslagen en sterfgevallen. De overige 137 patiënten lagen op de intensive care, een netto afname van één.

Ziekenhuizen hebben tussen dinsdag en woensdagmiddag 65 patiënten opgenomen met Covid-19. Dat omvatte negen mensen die rechtstreeks naar een IC werden gestuurd. Gemiddeld werden de afgelopen zeven dagen elk 58 patiënten met de ziekte opgenomen, waaronder negen opnames op de intensive care.

Sinds het begin van de pandemie hebben mensen 2.033.005 keer positief getest op het SARS-CoV-2-coronavirus.

Mobiele versie afsluiten