Bij grote brand in Dongen is een vrouw omgekomen

By Jernst van Waal

Bij een grote brand in het Brabantse Dongen is zondagochtend een vrouw om het leven gekomen, meldt Omroep Brabant. Bij de brand raakten nog zes mensen gewond. Een persoon ligt nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis. Het was niet duidelijk of de overleden persoon dezelfde persoon was die eerder als vermist werd opgegeven.

“Ongelofelijk triest wat er in Dongen is gebeurd. Er waren zoveel emoties. Zo’n brand heeft een enorme impact”, zegt burgemeester Marina Starmans van Dongen tegen Omroep Brabant.

De brandweer is zondag omstreeks 04.45 uur met spoed naar de woning aan de Kardinaal van Rossumstraat gegaan. Een deel van de bewoners kon via het dak vluchten. De brandweer moest een bewoner uit de woning redden.

Ook de bewoners van de omliggende woningen moesten hun woning verlaten. Ze konden rond 8 uur ’s ochtends terugkeren naar hun huizen

Door de brand zijn delen van het gebouw ingestort. De brandweer had de brand rond 07.00 uur onder controle, maar moest doorgaan met het blussen van kleinere branden tot 11.30 uur

De autoriteiten doen nog onderzoek naar de oorzaak van de brand.