FINANCIEEL.com

Bezoeker zwaargewond op Zwarte Cross Festival bij ongeval attractie

Bezoeker zwaargewond op Zwarte Cross Festival bij ongeval attractie

Een bezoeker van festival Zwarte Cross in Lichtenvoorde, Gelderland, is vrijdagmiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval. Dat meldt de politie Gelderlandviel het slachtoffer uit een attractie en liep daarbij zware verwondingen op. Een verklaring op de website van Zwarte Cross bevestigde dit incident later.

Het ongeval gebeurde vrijdagmiddag bij de attractie “Do Your Own Stunt”. Op oude video’s op sociale media is de attractie afgebeeld als een metershoge helling waar bezoekers met een elastiekje naar beneden glijden. Onderaan de helling bevindt zich een groot luchtkussen om de val op te vangen. Volgens de regionale omroep Omroep Gelderland is de attractie dit jaar echter herontworpen als een stunt die bezoekers een vrije val-ervaring biedt. “De stunt betrof een bezoeker die – vastgezet in een harnas – een vrije val maakte van een hoog platform”, meldt de omroep. De precieze omstandigheden van het ongeval blijven onduidelijk.

Na het ongeval landde een traumahelikopter op het festivalterrein. De gewonde bezoeker is vervolgens per ambulance vervoerd naar een traumacentrum in Enschede. De helikopter liet het toneel leeg achter.

De Zwarte Cross-organisatie heeft geen informatie verstrekt over de toestand van het slachtoffer. Degenen die getuige waren van het ongeval hebben hulp gekregen.

In reactie op het incident zei een woordvoerder tegen de Gelderlander: “We organiseren de cross om er een groot feest van te maken. Als daarbij iemand geblesseerd raakt, is dat niet goed.”

Tijdens het onderzoek blijft de attractie de rest van het festival gesloten. De politie is in samenwerking met de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) bezig om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.

Het Zwarte Cross Festival wordt jaarlijks gehouden in Lichtenvoorde en combineert muziek, motorcross, stunts en theater. Het is een van de grootste muziekfestivals van Nederland en wordt beschouwd als ’s werelds grootste motorcrossevenement. De editie van dit jaar begon op donderdag en duurt tot en met zondag.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert