FINANCIEEL.com

Barbiefilm populair in Nederland: al 250.000 bezoekers

Barbiefilm populair in Nederland: al 250.000 bezoekers

Barbie is een grote hit in de Nederlandse bioscopen. De film, die sinds woensdag in de bioscoop draait, heeft in vier dagen tijd al 250.000 bezoekers getrokken, maakte Warner Bros. zondag bekend. Dit is het aantal bezoekers tot en met zondagochtend, inclusief het aantal bezoekers van de speciale Ladies Nights die dinsdagavond in tientallen theaters worden gehouden.

“De film overtreft alle verwachtingen”, aldus een woordvoerder van Warner Bros. “Veel theaters hebben ons verteld dat ze extra vertoningen hebben gepland om aan de vraag te voldoen. Vergelijkingen worden gemaakt met het soort evenementen dat de aanzet gaf tot de Harry Potter-films.”

Barbie is op weg om het beste openingsweekend van 2023 te worden. Dat record staat nu op naam van de film Mario Bros, die in de eerste vijf dagen bijna 390.000 bezoekers trok. De komedie, met actrice Margot Robbie in de hoofdrol, draait momenteel in 161 theaters in Nederland.

In de film van regisseur Greta Gerwig ontdekt de wereldberoemde pop dat er naast haar barbiewereld ook een echte wereld bestaat waarin man en vrouw allesbehalve gelijk zijn. Ook internationaal doet de film het erg goed. Volgens analisten heeft Barbie op zijn eerste dag in de VS 22,3 miljoen dollar binnengehaald en zal hij tijdens zijn eerste weekend meer dan 110 miljoen dollar opbrengen, meldt RTL Boulevard.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert