FINANCIEEL.com

Awakenings en Bospop schrappen festival zondag vanwege verwacht onweer

Awakenings en Bospop schrappen festival zondag vanwege verwacht onweer

Awakenings en het Bospopfestival in Weert heeft het festival van zondag afgelast, meldt Veiligheidsregio Limburg Noord. De derde festivaldag gaat niet door vanwege de verwachte storm later op zondag. Het besluit is volgens de veiligheidsregio genomen in overleg met Bospop, de gemeente Weert en de hulpdiensten.

Alle bezoekers zullen het festivalterrein en de camping moeten verlaten. Eerder hadden de organisatoren van het classic rock festival besloten de poorten gesloten te houden voor nieuwe bezoekers. Vrijwilligers zijn druk bezig deze bezoekers weg te sturen. Zondag werden enkele duizenden bezoekers verwacht.

“Vanwege dit extreme weer heeft de lokale overheid om veiligheidsredenen in overleg met de organisatie besloten om het Bospop-festival vandaag af te gelasten”, schrijft de festivalleiding in een bericht. De aanwezigen wordt verzocht de camping zo snel en stil mogelijk te verlaten, meldt de NOS.

Organisatoren vragen campinggasten om rustig en zo snel mogelijk naar huis te gaan. “Volg alstublieft de instructies op de borden en de instructies van onze beveiligers en verkeersregelaars”, zeggen ze. Ook vraagt ​​de organisatie iedereen die een kaartje had voor zondag om niet naar Weert af te reizen. “We vinden het heel jammer dat het festival niet door kan gaan, maar de veiligheid van de bezoekers staat bij ons voorop”, aldus de organisatoren van het festival.

Verder wordt bezoekers van het Wildeburgfestival geadviseerd om op zondagochtend hun tenten en bezittingen veilig te stellen. Vanaf 15.00 uur is er kans op onweer op het festival in Kraggenburg, nabij Emmeloord in het noorden van Flevoland. In deze provincie geldt vanaf dezelfde tijd code geel.

Wildeburg vraagt ​​bezoekers voorbereid te zijn op regen op de derde en laatste festivaldag. Het KNMI verwacht in korte tijd veel neerslag, mogelijk met hagel en buien. Festivalorganisatoren zeggen rond het middaguur met een nieuwe update over het weer te komen.

In Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg geldt zondag code Oranje vanwege de te verwachten zware onweersbuien.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert