Auto gevonden bij zoektocht naar schutter winkelcentrum Zwijndrecht; Verdachte nog voortvluchtig

By Jernst van Waal

De politie vond in Rotterdam een ​​grijze Skoda Octavia. Ze denken dat de 49-jarige Minh Nghia Vuong het voertuig als tweede vluchtauto gebruikte nadat hij zaterdag zijn ex-partner en haar moeder had neergeschoten in een winkelcentrum in Zwijndrecht. Tips van oplettende buurtbewoners leidden hen naar de auto aan de Kuinder in de wijk Zevenkamp, ​​laat de politie woensdag weten. Vuong is nog steeds op vrije voeten.

Rechercheurs proberen te achterhalen hoe lang de auto al op de Kuinder heeft gestaan. “Buurtbewoners kunnen daarbij helpen. Woont u aan of nabij de Kuinder? Heeft u de afgelopen dagen de auto ergens zien parkeren of heeft u gemerkt dat er iemand uitstapte?” De politie riep ook op tot camerabeelden van de Kuinder en omliggende straten.

Vuong wordt zaterdag gezocht voor een dodelijke schietpartij in het winkelcentrum in Zwijndrecht. Een 66-jarige vrouw kwam om het leven en haar 38-jarige dochter raakte ernstig gewond. De jongere vrouw was de ex van Vuong. Haar toestand was maandagochtend nog kritiek.

Op de Veldlahof in Zwijndrecht vonden rechercheurs de auto waarmee de verdachte zondagnacht wegvluchtte. Hij stapte over op de grijze Skoda Octavia nadat hij daar de eerste auto had achtergelaten, aldus de politie.

De politie heeft zondag een foto van de verdachte gepubliceerd. Hij zou gewapend en gevaarlijk zijn, en de politie zei dat mensen hem niet mochten benaderen. In plaats daarvan moeten getuigen die de man of de grijze Skoda zien, direct 112 bellen.

De gezochte man zou tot voor kort onder toezicht van de reclassering hebben gestaan ​​vanwege een gewapende overval op een geldkoerier. Hij zat een gevangenisstraf van zeven jaar uit. Het Openbaar Ministerie wilde de berichtgeving hierover van de Telegraaf niet bevestigen.