Arrestatie bij verdachte dood van dakloze Poolse man in Amsterdam

De politie in Amsterdam arresteerde een 38-jarige man in verband met de dood van Krzysztof Malinowski, een Poolse man die in de zomer dood werd aangetroffen. De verdachte, verdacht van betrokkenheid bij de dood van Malinowski, stond op het programma voor vrijdag een voorgeleiding.

De 40-jarige werd op 24 augustus bij een misdrijf om het leven gebracht. Hij had geen vast adres en woonde overal waar hij maar kon schuilen in en rond het centrum van Amsterdam en in een natuurgebied aan de westkant van de stad.

“Malinowski woonde in tenten aan de rand van de Sloterplas, tussen de oever en het Christoffel Plantijnpad”, aldus de politie. “Hij maakte deel uit van een grote groep daklozen in de stad.”

Een wandelaar vond het slachtoffer in het riet bij het meer. “Malinowski was bewusteloos en had veel verwondingen als gevolg van bruut geweld. Helaas konden de hulpdiensten weinig doen om hem te helpen”, verklaarde de politie.

Er werd weinig vooruitgang gemeld in de zaak tijdens het tweeënhalve maand durende onderzoek, waarbij de politie televisie, flyers en digitale matrixborden gebruikte om het publiek om hulp te vragen. Een beloning van 15 duizend euro werd ook aangeboden voor elke fooi die leidde tot het oplossen van de zaak.

De verdachte had ook geen vast adres. De politie zei dat er meer arrestaties mogelijk waren en dat ze nog steeds getuigen nodig hadden om met hen te praten om de zaak te sluiten.

Plaats een reactie