FINANCIEEL.com

Amsterdamse toerist omgekomen bij scooterongeluk in San Francisco

Amsterdamse toerist omgekomen bij scooterongeluk in San Francisco

Een 55-jarige Nederlandse man is dinsdag overleden aan de gevolgen van verwondingen opgelopen bij een verkeersongeval in San Francisco. Frans Alst uit Amsterdam liep op Market Street tussen Fourth Street en Fifth Street toen hij werd aangereden door een scooter, volgens verschillende lokale media.

Het ongeval gebeurde op 8 juli rond 11.00 uur lokale tijd in het drukke winkelgebied. Zijn verwondingen werden aanvankelijk als levensbedreigend gemeld en hij werd snel in kritieke toestand naar een ziekenhuis in de omgeving gebracht. De bestuurder die bij het ongeval betrokken was, werkte samen met de politie en is volgens de San Francisco Chronicle nog niet aangeklaagd.

De exacte datum van het overlijden van Alst is niet vrijgegeven. Zijn familie reisde naar San Francisco en bond bloemen aan een paal met een oranje lint waar de crash plaatsvond, vertelde een eigenaar van een bloemenwinkel aan de krant.

Zijn overlijden werd zowel door het Nederlandse consulaat in San Francisco als door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigd. De kantoren boden de familie van Alst consulaire bijstand.

De politie kon niet bevestigen of de betrokken bestuurder op het moment van het incident zijn eigen scooter of een deelscooter gebruikte. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kon desgevraagd niet zeggen of Alst is aangereden door een elektrische scooter.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert